Kalite Komisyonu Görevleri


PUKÖ döngüleri

başlatma ve takip etme

Bölüm başkanlığı, bölüm komisyonları ve/veya diğer iç/dış paydaşlardan gelen iyileştirme talepleri doğrultusunda PUKÖ döngülerinin başlatılması ve yürütülmesini organize etmek.

1. Bölümde gerçekleşecek iyileştirme çalışması tanımlandıktan sonra bu konuda iyileştirme çalışması PUKÖ döngüsü ile organize edilir.
2. Kalite Komisyonu üyeleri toplanır ve taslak PUKÖ formu  hazırlanır. İlgili form iyileştime çalışmaları ile ilgili planlama, uygulama, kontrol ve önlem-iyileştirme döngülerini içerir.
3. İyileştirme çalışması için hazırlanan taslak PUKÖ formu bölüm öğretim elemanları ile e-posta ile paylaşılarak görüş ve öneriler istenir.
4. Gelen görüş ve öneriler doğrultusunda Kalite Komisyon  üyeleri tekrar toplanarak yapılacak iyileştirme çalışmasının son hali PUKÖ formunda tanımlanır.
5. PUKÖ formunun son hali ve yapılamsı gerekli diğer bilgiler bölüm başkanlığına mail ile gönderilir.
6. Bölüm başkanlığı tarafından bölüm öğretim üyelerine bilgi verilir.
7. Kalite Komisyonu PUKÖ çalışmasını PUKÖ formunda tanımlanan takvime bağlı olarak kontrol eder ve sürdürülmesini sağlar.
8. Belirlenen tarihlerde kontroller yapılır. Gerekli ise önlem al-iyileştir çalışmaları yapılır ve PUKÖ sonlandırılır.

Bölüm YÖKAK Öz Değerlendirme

Raporu hazırlamak

1- Üniversite tarafından birimlere YÖKAK Öz Değerlendireme raporu yazılması ile ilgili bilgi geldiğinde Kalite Komisyonu toplanarak üyler arasında iş dağılımı yapar.
2. Kalite Komisyonu üyeleri YÖKAK özdeğerlendirme raporunun bölümleri ile ilgili bilgileri bölüm başkanlığı ve bölüm komisyonlarından toplarak raporlar.
3. Her bölümle ilgili kanıtlar PDF veya resim dosyaları olarak kaydedilir.
4. Kalite komisyonu düzenli aralıklarla toplanır ve Kalite Komisyonu üyelerinin yazdıkları bölümleri birlikte değerlendirerek  raporun son halini oluşturur.
5. Sonuç raporu talep edilen son teslim tarihinden bir gün önce siteme yüklenir.
6. Rapor Bölüm Başkanlığına gönderilir.